Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Manager team Onderzoekscoördinatie

Werkgever:CBS
Plaats:Heerlen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Word jij ons nieuwe MT-lid binnen de directie Dataverzameling? Ga jij onze onderzoeken aansturen en de interne afstemming verzorgen? Ben jij in staat om de projectleiders en accountmanagers samen te brengen en te laten floreren? Reageer dan nu.

Dit is jouw uitdaging:

Als leidinggevende van het team Onderzoekscoördinatie stuur je de projectleiders en accountmanagers van de directie Dataverzameling (DVZ) aan. Onze accountmanagers voeren geen acquisitie en hebben geen commerciële verantwoordelijkheid of targets. Jij bent samen met je team verantwoordelijk voor alle onderzoeken die worden uitgevoerd om data te verzamelen over zowel personen als bedrijven via vragenlijsten. Daarnaast zorg je voor afstemming over nieuwe onderzoeken met externe samenwerkingspartijen en interne ketenpartners en over nieuwe wensen over het binnenhalen van nieuwe databronnen. Jouw uitdagingen:

  • Je zorgt voor duidelijke en haalbare afspraken over onderzoeken met samenwerkingspartijen en ketenpartners, waarbij het behalen van responsafspraken een voortdurende uitdaging is binnen Dataverzameling. Jij zorgt voor (bij)sturing van die onderzoeken om de afgesproken (respons)doelen te halen in afstemming met je collega-managers.
  • Als MT-lid heb je een belangrijke rol in de samenwerking binnen DVZ en met onze statistische collega’s. Je investeert in deze relaties op zowel management- als teamniveau, waarbij je streeft naar een goede balans tussen maatschappelijke waardecreatie en kwaliteit van de uitvoering van dataverzameling.
  • Je geeft richting aan het team van projectleiders en accountmanagers en stimuleert hun professionele en persoonlijke ontwikkeling.
  • Je vertegenwoordigt de belangen van DVZ in verschillende overleggen binnen de organisatie die binnen jouw portefeuille vallen, waarbij je actief bijdraagt aan besluitvorming en de strategische richting.

Dit ben jij:

  • Je bent maatschappelijk betrokken en goed op de hoogte van de voor het CBS relevante actualiteiten. Deze blik naar buiten is een belangrijk onderdeel van de stempel die jij op de DVZ organisatie drukt.
  • Je hebt ervaring en affiniteit met het onderhouden van in- en externe relaties, bij voorkeur in een niet-commerciële omgeving. Je bent organisatiesensitief.
  • Je bent altijd op zoek naar een werkzame oplossing voor alle partijen en je stimuleert je collega’s hetzelfde te doen. Je zorgt dat je de consequenties van jouw wensen voor de rest van de organisatie overziet en je eigen positie helder communiceert.
  • Je beschikt over een stevige persoonlijkheid en kunt goed omgaan met tegengestelde belangen. Je weet een moeilijk gesprek aan te gaan met opdrachtgevers, je collega-managers of de medewerkers in je team.
  • Je weet een cultuur en teamgeest te creëren waar ambitieuze verandering, vernieuwing en innovatie kunnen kiemen en groeien. Je reflecteert op je eigen handelen en leert hiervan.

Dit is je team:

Wat doet het team Onderzoekscoördinatie?

Het team Onderzoekscoördinatie bestaat uit 16 projectleiders en accountmanagers. Samen zorgen ze voor het maken van afspraken met externe samenwerkingspartijen en interne ketenpartners over de uit te voeren onderzoeken. Ze sturen er op aan dat deze afspraken effectief en efficiënt worden uitgevoerd.

Het team zorgt achtereenvolgens voor:

  • Het afstemmen van de onderzoeksvraag met interne en externe partners.
  • Het vastleggen van de onderzoeksvraag en uitvoeringswijze in een opdrachtomschrijving.
  • Het berekenen van een volledig kostendekkende offerte.
  • Het verkrijgen van commitment voor de opdracht en kosten bij collega-managers.
  • Het vertalen van de opdracht naar een onderzoeksdesign.
  • Het aansturen van de effectieve en efficiënte uitvoering van de opdracht.

    Het documenteren van de opdrachtuitvoering, zowel de interne als de externe verantwoording.

Het team bestaat uit hoogopgeleide, mondige en sociale mensen die de blik naar buiten de organisatie minstens even zwaar laten wegen als de blik naar binnen. Het team is betrokken en voelt de verantwoordelijkheid voor het nakomen van gemaakte afspraken.

Dit is je sollicitatieprocedure

We voeren twee gesprekken en sluiten het sollicitatieproces af met een arbeidsvoorwaardengesprek.

We sluiten de vacature als we die hebben ingevuld.

Dit kun je van ons verwachten

Voor onze arbeidsvoorwaarden volgen wij de CAO Rijk.

  • Een salaris van minimaal EUR4758,- en maximaal EUR 7094,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
  • Je ontvangt 8% vakantiegeld en een 13e maand. In totaal is dit 16,37% bovenop je salaris waarbij je zelf bepaalt hoe, wanneer en op welke wijze je deze wilt inzetten. Dit noemen wij het Individueel Keuze Budget (IKB).
  • Je bouwt pensioen op bij het ABP Pensioenfonds.
  • Je werkt hybride waarbij we als richtlijn hebben minimaal 2 dagen per week op kantoor In je team maak je daarover afspraken.
  • Je krijgt een laptop (Microsoft of Apple) en mobiele telefoon (Android of iOS).