Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Flexibel inzetbare creatieve NT2 docent

Werkgever:Emmacollege ISK/EOA
Plaats:Heerlen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Wij zoeken

Taal is de sleutel voor de toekomst! Zeker voor onze leerlingen! Op Emmacollege ISK (Internationale Schakelklas) krijgen onze leerlingen les in de Nederlandse taal als tweede taal (NT2). Hiermee worden zij zo goed mogelijk op hun toekomst voorbereid.

Om de continuïteit van onze NT2-lessen te waarborgen, zijn we op zoek naar een flexibele en vindingrijke vervanger die in staat is om in te springen bij afwezigheid van onze vaste docenten, vanwege bijvoorbeeld ziekte of LPB-verlof. We verwachten van deze toekomstige collega niet alleen creativiteit en wendbaarheid, maar ook veel zelfstandigheid. Hoewel we met specifieke lesmethodes werken, vinden we het belangrijk dat onze vervanger voldoende eigen ideeën kan inbrengen voor het geval van onverwachte wisselingen; eigenlijk alles wat eraan bijdraagt om de lesstof op een zo effectieve en boeiende manier over te brengen. Daarnaast is affiniteit met onze fantastische NT2 doelgroep gewenst. Een goed begrip van de uitdagingen waarmee anderstaligen te maken hebben bij het leren van de Nederlandse taal is essentieel voor het bieden van effectief onderwijs.

Als vervanger voor NT2-lessen ben je een belangrijke schakel in ons onderwijssysteem en draag je bij aan de persoonlijke ontwikkeling van onze leerlingen. We zijn op zoek naar een enthousiaste en betrokken professional die zich kan aanpassen aan verschillende omstandigheden en die een waardevolle bijdrage kan leveren aan het succes van onze NT2-programma's.

“Medewerkers van onze school ontvangen in schooljaar 2023/2024 een tijdelijke arbeidsmarkttoelage bovenop het salaris. De hoogte van de toelage ligt tussen de 4% en 7%.”

Wij vragen

Wij zoeken een enthousiaste docent die…
  • de uitdaging durft aan te gaan om onze leerlingen te binden en te boeien voor de Nederlandse taal als NT2;
  • het leuk vindt om te werken met jongeren tussen de 12 en 18 jaar en hen door een oprechte nieuwsgierige houding weet te motiveren en te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen;
  • bij voorkeur een tweedegraads onderwijsbevoegdheid heeft;
  • gericht is op een brede samenwerking binnen het team;
  • flexibel, zelfstandig en ondernemend is;
  • Ervaring met NT2 leerlingen is een pré.

Wij bieden

een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden binnen een prettige werkomgeving:
  • een goed salaris, 8% vakantiegeld én een 13e maand
  • 12 weken vakantieverlof per jaar
  • een persoonlijkbudget, van 90 uren per jaar (op fulltime basis) voor het vergroten van de werkbalans
  • de mogelijkheid om fiscaal voordelig een fiets, tablet, telefoon of fitnessabonnement te kopen
  • volledige vergoeding van de premie voor gedeeltelijke arbeidsongeschiktheidsverzekering
  • ruimte om jezelf te ontwikkelen door cursussen en trainingen met je professionaliseringsbudget

Een werkplek op één van onze mooie scholen, wat wil je nog meer?

Emmacollege ISK/EOA

ISK Emmacollege is een regionale school voor Eerste Onderwijs aan Anderstaligen (EOA). Wij verwelkomen anderstalige jongeren van 12 t/m 18 jaar die pas in Nederland zijn of nog niet voldoende Nederlands spreken om aan het reguliere onderwijs deel te nemen.

We zijn een school waar leerlingen zich in alle rust, veiligheid en stabiliteit kunnen ontwikkelen tot volwaardige burgers in de Nederlandse maatschappij. Onze opdracht is de leerling voor te bereiden op uitstroom naar het Nederlandse onderwijs met een toereikend Nederlands taalniveau, passend bij de ontwikkeling en mogelijkheden van de leerling. Overdracht in kennis van cultuur en de Nederlandse maatschappij speelt een belangrijke rol in het onderwijsaanbod.

Meer informatie over Emmacollege ISK/EOA

Geïnteresseerd?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Ben jij de nieuwe collega die graag flexibel aan de slag wil in ons fantastische team? Dan ontvangen wij graag je cv en motivatie. Dat kan heel eenvoudig en snel via de knop “Solliciteren”. Wanneer je eerst nog vragen hebt kun je contact opnemen met Chantal Kleuters, teamleider, via e-mail c.kleuters@stichtinglvo.nl.