Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Schoolmaatschappelijk werkster ISK Emma

Werkgever:Emmacollege ISK/EOA
Plaats:Heerlen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Wij zoeken

Op het Emmacollege-ISK (Internationale Schakelklas) krijgen onze leerlingen les in de Nederlandse taal als tweede taal (NT2). Hiermee worden zij zo goed mogelijk op hun toekomst voorbereid. Naast taal vinden wij het erg belangrijk dat onze leerlingen zich kunnen ontwikkelen in een veilige en stimulerende leeromgeving waarin leerlingen zich kunnen ontwikkelen en integreren in de Nederlandse samenleving. Als ISK streven we naar het creëren van gelijke kansen voor al onze leerlingen, ongeacht hun achtergrond. Om hier nog beter in te kunnen ondersteunen zoeken we een schoolmaatschappelijk werkster.
Als Schoolmaatschappelijk Werker op ISK Emma speel je een cruciale rol in het ondersteunen van onze leerlingen bij hun persoonlijke en sociale ontwikkeling. Je werkt samen met het zorgteam, docenten, mentoren en andere professionals om een ondersteunend en inclusief klimaat te creëren waarin leerlingen zich veilig voelen en kunnen groeien.

Taken en verantwoordelijkheden:
  • Het bieden van individuele begeleiding en ondersteuning aan leerlingen die te maken hebben met sociale, emotionele of psychologische uitdagingen.
  • Samenwerken met docenten en mentoren om te zorgen voor een holistische benadering van het welzijn van leerlingen.
  • Het onderhouden van contacten met ouders/verzorgers en externe instanties om de ondersteuning van leerlingen te coördineren en te optimaliseren.
  • Het bijdragen aan de ontwikkeling en implementatie van beleid en programma's gericht op het verbeteren van het welzijn van leerlingen.

“Medewerkers van onze school ontvangen in schooljaar 2023/2024 een tijdelijke arbeidsmarkttoelage bovenop het salaris. De hoogte van de toelage ligt tussen de 4% en 7%.”

Wij vragen

Gewenst profiel:
  • Afgeronde relevante opleiding op HBO-niveau, bij voorkeur in de richting van Maatschappelijk Werk of Sociaal Pedagogische Hulpverlening.
  • Bij voorkeur ervaring in het werken met de doelgroep nieuwkomers en anderstalige leerlingen.
  • Bij voorkeur affiniteit met de NT2 (Nederlands als Tweede Taal) doelgroep.
  • Goede communicatieve vaardigheden in zowel Nederlands als Engels (andere talen zijn een pré).
  • Flexibel, empathisch en in staat om zelfstandig en in teamverband te werken.

Wij bieden

een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden binnen een prettige werkomgeving:
  • een goed salaris, 8% vakantiegeld én een 13e maand
  • 12 weken vakantieverlof per jaar
  • een persoonlijkbudget, van 90 uren per jaar (op fulltime basis) voor het vergroten van de werkbalans
  • de mogelijkheid om fiscaal voordelig een fiets, tablet, telefoon of fitnessabonnement te kopen
  • volledige vergoeding van de premie voor gedeeltelijke arbeidsongeschiktheidsverzekering
  • ruimte om jezelf te ontwikkelen door cursussen en trainingen met je professionaliseringsbudget

Een werkplek op één van onze mooie scholen, wat wil je nog meer?

Emmacollege ISK/EOA

ISK Emmacollege is een regionale school voor Eerste Onderwijs aan Anderstaligen (EOA). Wij verwelkomen anderstalige jongeren van 12 t/m 18 jaar die pas in Nederland zijn of nog niet voldoende Nederlands spreken om aan het reguliere onderwijs deel te nemen.

We zijn een school waar leerlingen zich in alle rust, veiligheid en stabiliteit kunnen ontwikkelen tot volwaardige burgers in de Nederlandse maatschappij. Onze opdracht is de leerling voor te bereiden op uitstroom naar het Nederlandse onderwijs met een toereikend Nederlands taalniveau, passend bij de ontwikkeling en mogelijkheden van de leerling. Overdracht in kennis van cultuur en de Nederlandse maatschappij speelt een belangrijke rol in het onderwijsaanbod.

Meer informatie over Emmacollege ISK/EOA

Geïnteresseerd?

Ben jij de gemotiveerde en empathische Schoolmaatschappelijk Werker die ons team komt versterken? Klik dan op de SOLICITEER BUTTON Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met C. Kleuters, teamleider ISK Emma. We kijken uit naar jouw sollicitatie!