Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Information Security Officers/ISO's (2 fte)

Werkgever:Gemeente Kerkrade
Plaats:Kerkrade

Ben jij een ervaren professional op het gebied van informatiebeveiliging? Wil je een essentiële rol spelen in het beschermen van gevoelige informatie bij de gemeente Kerkrade? En deel je jouw passie graag met de organisatie, afdelingshoofden én medewerkers? Dan hebben wij een mooie functie voor jou!

Wat ga je doen?

Als information security officer (ISO) speel je een cruciale rol in het waarborgen van de veiligheid en integriteit van informatie. Binnen de afdeling voorzie jij vanuit de tweede lijn in de beveiligingsbehoeften van de organisatie door het opstellen van informatiebeveiligingsbeleidskaders en -richtlijnen, het ondersteunen bij risicoanalyses, de procesondersteuning en geeft (on)gevraagd adviezen over informatiebeveiliging in de breedste zin van het woord. Daarin werk je ook nauw samen met de privacy officers daar informatieveiligheid en privacy hand in hand gaan.

De ISO is verantwoordelijk voor onder andere:

  • Het formuleren, beheren, monitoren en evalueren van domeinspecifiek informatiebeveiligingsbeleid en de daaruit voortvloeiende plannen;
  • Het optreden als informatiebeveiligingsadviseur voor de domeinen op managementniveau;
  • Het uitvoeren van risicoanalyses en het beoordelen en behandelen van veiligheidsrisico's;
  • Het leveren van een bijdrage aan het inrichten van de processen ter uitvoering van het beleid (security by design);
  • Het meten van en rapporteren over informatiebeveiliging, door het initiëren of laten uitvoeren van (periodieke) beveiligingsaudits en evaluaties;
  • Het coördineren en afhandelen van informatiebeveiligingsincidenten;
  • Het geven van presentaties en trainingen over informatiebeveiligingsbewustzijn;
  • Het onderhouden van het information security management system;
  • Het op de hoogte blijven van en het anticiperen op toekomstige informatiebeveiligingsrisico’s en ICT-beveiligingsrisico’s;
  • Het in samenwerking met de CISO een bijdrage leveren aan het strategisch beleid op informatiebeveiliging;
  • Het multidisciplinair samenwerken met de gehele informatieketen, zoals de CISO en de privacy officers.

Wie ben jij?

Met gedrevenheid en enthousiasme ga je de uitdagingen aan in de analoge en digitale wereld. Je maakt makkelijk verbinding en weet je collega’s te helpen bij vragen. Je beschikt hierbij over overtuigingskracht en je communiceert goed. Tussen verschillende vraagstukken schakel je moeiteloos. Je denkt in mogelijkheden, bent klantgericht en je beschikt over bestuurlijke en organisatiesensitiviteit. Je adviseert (on)gevraagd wanneer je risico’s signaleert. Ten slotte kun je goed zelfstandig werken, maar ben je bovenal een teamspeler die zorgt voor een prettige (werk)sfeer en teamgevoel binnen de afdeling.

Wat neem je verder mee?

  • Een hbo-werk- en -denkniveau, met een passende opleiding voor het werkgebied;
  • Een aanvullende certificering (CISM, CISSP of CISA) is een pre;
  • Minimaal twee jaar aantoonbare werkervaring in de informatiebeveiliging of security;
  • Kennis van de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) of ISO 27001/2 (internationale standaarden voor informatiebeveiliging) of NIS2 (netwerk- en informatiebeveiligingsrichtlijn);
  • Kennis van risicomanagement en het kunnen adviseren op de benodigde beheersmaatregelen;
  • Basiskennis van de Algemene verordening gegevensbescherming.

Beschik je nog niet over de benodigde (werk)ervaring en/of kennis, maar ben je ervan overtuigd dat dit toch jouw functie en organisatie is? Reageer dan ook. Of neem contact op voor een nadere kennismaking.

Wat bieden wij?

  • Salaris: indicatieve functieschaal 10 maximaal € 5.247,00 bruto per maand bij een 36-urige werkweek. De gemeente Kerkrade werkt met aanloop-, functie- en uitloopschalen. Het maximale salaris in de indicatieve uitloopschaal 10A is € 5.621,00.
  • Stabiliteit: een dienstverband van een jaar, met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden: individueel keuzebudget (17,05%), pensioenopbouw bij ABP, bijkopen van extra verlofuren, extra vitaliteitsdagen, vitaliteitsbudget, gratis fruit en korting op sportabonnement via het ODS-vitaliteitsprogramma.
  • Thuiswerken. We vinden het fijn en belangrijk om elkaar regelmatig te ontmoeten op kantoor. Verbinding hebben en houden met het team. Maar thuiswerken doen we ook (dit wordt gefaciliteerd).
  • Een laptop en een telefoon.
  • Een gevarieerde functie binnen een prettige werkomgeving.
  • Volop kansen om jezelf te ontwikkelen in een omgeving waar denken in oplossingen de norm is.

Voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden, bekijk de website van de gemeente Kerkrade.

Gemeente Kerkrade

De gemeente Kerkrade is een groeiende organisatie die nauw verbonden is met haar omgeving. Door samen te werken met inwoners, partners en bedrijven creëren we nieuwe mogelijkheden. We zorgen ervoor dat iedereen kan deelnemen aan de samenleving en stimuleren het ondernemerschap van onze medewerkers en anderen. Wij willen ook een adaptieve en lerende organisatie zijn, die zich snel, intelligent en flexibel weet aan te passen aan voortdurend wijzigende opgaven en omstandigheden. Kortom: in ons werk zoeken wij de verbinding om elkaar te versterken en om de dienstverlening te verbeteren; alles om de gestelde doelen te realiseren. Viër zunt Kirchroa: versterken, verbinden, verbeteren.

De afdeling waar jij komt te werken.

Je maakt deel uit van de afdeling Informatie binnen het bestuursdomein. Binnen onze afdeling zijn 30 gepassioneerde collega's actief, allen gedreven met liefde voor hun vak. De sfeer is warm, ontspannen en uiterst collegiaal, en we geloven sterk in kennisdeling en samenwerking, zowel in- als extern.

Onze expertisegebieden omvatten onder meer informatiebeheer, informatiemanagement, functioneel beheer, datagedreven informatievoorziening, privacy en informatiebeveiliging. Als team streven we naar een dienstverlening die de publieke waarde van de organisatie weerspiegelt door proactief te handelen, adviserend op te treden en nauw samen te werken met alle betrokkenen.

Voor de gemeentelijke organisatie is het cruciaal om data en informatie te verkrijgen, bewerken, verwerken en samenvoegen, waarbij onze afdeling een essentiële rol vervult. We streven naar verdere ontwikkeling van informatieveiligheid en zoeken enthousiaste ISO’s die kunnen bijdragen aan dit belangrijke doel en een sleutelrol spelen in het realiseren van onze visie.

Ben jij enthousiast?

Laat het ons weten! Reageer vóór maandag 6 mei 2024 . Je brief en cv kun je adresseren aan het afdelingshoofd Informatie, Carin Kruiskamp-van der Ploeg. Voor een toelichting op de functie kun je contact opnemen met Carin (0650060744) of met de CISO Willy de Jonghe (0614958707).

Heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met de P&O-adviseur, Bart Offermans (0642383919).

De eerste selectiegesprekken zijn gepland op woensdag 15 mei 2024.

Informatie

Als onderdeel van het selectieproces maken wij regelmatig gebruik van onlinescreening. Dat betekent dat wij informatie zoeken via bijvoorbeeld zoekmachines en sociale netwerken. Daarnaast maken een verklaring omtrent het gedrag en een selectieassessment deel uit van de procedure. Ook het vragen naar referenties kan onderdeel zijn van onze procedure.