Werken in de regio Heerlen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Persoonlijk Begeleider/Verzorgende IG

Werkgever:Leger Des Heils
Plaats:Heerlen

Ben jij op zoek naar een betekenisvolle rol waarin je een verschil kunt maken in het leven van anderen? Dan is deze vacature als begeleider/verzorgende IG bij Domus de Ruijs misschien wel iets voor jou!

Wat ga je doen?

Je wordt onderdeel van het team van Domus de Ruijs. Dat betekent complexe problematiek in een gezellige huiskamer. Onze bewoners kampen met verslavings- en psychische problematiek en komen vaak vanuit een dak- en thuisloze situatie. Wij bieden hen een stabiele omgeving met een eigen kamer en alle basisbehoeften. De ene bewoner stroomt na enkele maanden door naar een eigen woonplek met ambulante begeleiding; de andere woont voor langere tijd bij ons. Voor alle bewoners geldt dat wij ze helpen zo zelfstandig mogelijk deel te laten nemen aan onze maatschappij. Dat betekent dat jij je bezig houdt met:

  • het creëren van een veilig en vertrouwd leefklimaat
  • het herstel van het gewone leven van de deelnemers
  • het stimuleren en activeren van deelnemers tot een zinvolle dag- en tijdsbesteding
  • het bieden van een duidelijke structuur en het opbouwen van een band met de deelnemers
  • een actieve rol in het teamoverleg om zo specifiek mogelijk uit te kristalliseren wat de individuele deelnemer nodig heeft
  • het ondersteunen bij ADL-taken: samen mobiel, schoon en “happy” blijven.


Dit ben jij

Jij gaat vol vakmanschap en herstelgericht te werk, omdat jij het beste wilt voor onze deelnemers. Je weet van aanpakken, maar vindt het ook belangrijk om plezier te hebben met collega’s. Je stelt je flexibel op en bent altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en ideeën. Daarnaast herken je jezelf in de volgende punten:


  • Je hebt een relevante Mbo3 diploma (Verzorgende IG, MMZ, etc.)


  • Je hebt affiniteit en bij voorkeur ervaring met onze multi-problem doelgroep met o.a. psychiatrische en verslavingsachtergronden
  • Je staat stevig in je schoenen, kunt zelfstandig én met een gedreven team samenwerken;
  • Je bent een “mensenmens”, werkt verbindend en hebt affiniteit met onze bijzondere doelgroep;


Je bent christen (katholiek, protestant of anders) en kunt aangeven wat dit voor jou betekent. Wil je meer daarover weten, zie: www.legerdesheils.nl/identiteit

Dit bieden wij

Werken bij het Leger des Heils is meer dan alleen ‘werk’, je bent van grote betekenis voor anderen en maakt een daadwerkelijk verschil in hun leven. Werk dat zowel professioneel als persoonlijk veel voldoening geeft en waar je trots op mag zijn. Je zult je welkom voelen in onze bijzondere organisatie, waar veel ruimte is voor input en ontwikkeling.

Daarnaast bieden wij je:

  • Een contract voor 24 – 32 uur per week;
  • Een leuke werkplek, met fijne collega’s en bijzondere deelnemers.
  • Een overeenkomst voor 12 maanden met de intentie deze om te zetten naar een vast contract. We gaan die duurzame en fijne samenwerking graag met je aan;
  • Een vaste vrije dag, even helemaal niks!;
  • Een beloning inclusief onregelmatigheidstoeslag, afhankelijk van je opleiding en werkervaring in schaal 5 van de cao Sociaal Werk (€2.476,- tot €3.454,- o.b.v. 36 uur) óf schaal 6 (€2.750,- tot €3.858,- o.b.v. 36 uur).
  • Een Individueel Keuzebudget (incl. 13e maand), loopbaanbudget (voor duurzame inzetbaarheid), een prima mobiliteitsregeling en een goede pensioenregeling;


Vanaf 1 juli 2024 gaat ons salaris met maar liefst 4% omhoog. Maar dat is nog niet alles! Jaarlijks kun je rekenen op een structurele verhoging van jouw salaris, zodat jouw toewijding en harde werk altijd op waarde worden geschat.

Wij vinden de ontwikkeling van onze medewerkers heel belangrijk. We zullen je dan ook stimuleren om te blijven leren. Dit kan bijvoorbeeld door de trainingen die wij aanbieden via onze Leger des Heils Academie. De eerste drie jaar dat je bij ons werkt, nemen we jou mee in een traject waarin jouw deskundigheid nog meer zal worden bevorderd. We zullen je uitdagen om nieuwe dingen te proberen. ‘N foutje? Die mag je gewoon maken. Leren op je werkplek: zodat jij én wij er beter van worden.

Over het Leger des Heils

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan meer dan 6.000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op www.legerdesheils.nl

Domus de Ruijs

Domus de Ruijs in Heerlen is een beschermde woonvorm voor mannen en vrouwen die nergens anders terecht kunnen. De zorgvraag van de deelnemer staat centraal, er worden individuele afspraken gemaakt over middelengebruik en de hulpverlening wordt aangepast op de zorgvraag. Het uiteindelijke doel is dat deelnemers zo zelfstandig mogelijk kunnen meedoen in de samenleving.

Meer informatie over Domus vind je op: www.legerdesheils.nl/limburg-brabant/domus-2


Interesse en contact


Wij komen graag met jou in contact om jouw wensen en onze mogelijkheden te bespreken. De vacature staat open totdat we de juiste collega hebben gevonden. Je kunt reageren via de button ‘Solliciteer direct’ bij de vacature op www.LegerdesHeils.nl/vacatures. Eerst meer weten? Bel dan met William Vader (Afdelingsmanager) via 06 - 2285 2955.

Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Acquisitie? Nee, bedankt!