Werken in de regio Parkstad Limburg

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Reclasseringsmedewerker

Werkgever:Mondriaan
Plaats:Heerlen

Reclasseringsmedewerker

Geplaatst op 5 december 2018

Mondriaan Volwassenenzorg biedt een breed pakket van psycho-medische zorg aan, uiteenlopend van algemeen tot specifiek. We leveren onder andere specialistische behandelingen binnen de specifieke programma’s van PsyQ, verslavingszorg, forensisch psychiatrische zorg (Radix) en Fact-zorg in de wijk. Volwassenzorg is een dynamische organisatie met ruimte voor opleiden en (wetenschappelijk) onderzoek. Wij zijn in Zuid-Limburg de specialist op het gebied van geestelijke gezondheidszorg.

SVG reclassering Mondriaan

De SVG reclassering Mondriaan werkt samen met justitie, politie, gevangeniswezen, gemeenten, het sociaaldomein en forensische zorgaanbieders aan het voorkomen van nieuw delictgedrag en aan het herstel /re-integratie van cliënt in de samenleving.

Cliënten

Werken bij SVG reclassering Mondriaan betekent werken met cliënten die een strafbaar feit hebben gepleegd of daarvan worden verdacht. Veel van hen hebben persoonlijkheids-, psychiatrische en/of verslavingsproblemen in combinatie met problemen op het gebied van huisvesting, schulden, relaties, daginvulling of anderszins.

Mondriaan Volwassenen zoekt voor de stichting verslavingsreclassering een enthousiaste

Reclasseringswerker

Voor maximaal 24-32 uur per week

De werkzaamheden

Je voert gesprekken met de cliënt om de factoren te onderzoeken die van invloed zijn op het delict, je inventariseert de risico’s en indiceert interventies gericht op zorg voor een passende handeling of gedagsverandering. Ook schat je de ontvankelijkheid voor de behandeling en gedragsverandering in en adviseer en rapporteer je over de cliënt aan justitiële instanties. Daarnaast maak je plannen van aanpak voor de uitvoering van reclasseringstoezicht op mensen die daar door de rechter tot veroordeeld zijn en voer je dit uit. Je controleert of de cliënt de opgelegde bijzondere voorwaarden nakomt. Je begeleidt, stimuleert en motiveert de cliënt, zodat die zich aan de voorwaarden houdt en verantwoorde keuzes maakt. Daarnaast zie je er op toe dat werkstraffen worden uitgevoerd.

Werken bij de verslavingsreclassering betekent dus werken met een uitdagende doelgroep in een relatief complexe omgeving. Voor dit werk moet je tegen een stootje kunnen.

Jouw profiel

  • Je hebt minimaal een relevante afgeronde HBO-Social Work (MW) of vergelijkbare agogische opleiding.
  • Ervaring met reclasseringswerk, justitiabelen en/of de verslavingszorg is een pré.
  • Je beheerst over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden. 

Wij zoeken een reclasseringswerker die voldoet aan de volgende persoonskenmerken: Enthousiast en volhardend, zich staande weet te houden in een complex krachtenveld, flexibel en doeltreffend is die zowel zelfstandig als in een team kan werken en beschikt over een gezonde dosis humor. Je bent werkzaam op diverse locaties in het land.

Arbeidsvoorwaarden

De SVG reclassering Mondriaan biedt een uitgebreid inwerkprogramma in de vorm van trainingen en cursussen. Begeleiding door ervaren reclasseringsmedewerkers is hier een belangrijk onderdeel van. Wij bieden een rechtspositie conform de CAO GGZ en een salaris binnen de functiegroep FWG 55 zijnde minimaal €2.407,-- en maximaal € 3.894,-- bij een fulltime dienstverband. Daarnaast bieden wij prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn. Het dienstverband is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar met de intentie dit bij goed functioneren om te zetten in een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Zin in een uitdagende baan?

Wil je meer informatie of een vrijblijvende afspraak maken, neem dan contact op met Twan Sommers (manager SVG reclassering Mondriaan) of met Marieke Benschop of Dianne Theunissen (werkbegeleiders) T: +31 88 506 8888 .

Geïnteresseerd?

Je kunt tot uiterlijk 28 december reageren via onderstaande link:
Solliciteer hier

toevoegen Kijk ook eens op de SVG-site ( www.svg.nl )!

Bij indiensttreding dien je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen en worden referenties opgevraagd.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Interne sollicitanten krijgen voorrang in de procedure.

Alle correspondentie zal via mail verlopen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.