Werken in de regio Parkstad Limburg

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Cliëntvertrouwenspersoon (vrijwilligerswerk)

Werkgever:Sevagram
Plaats:Heerlen

Signaleer jij snel (structurele) knelpunten en zet jij je graag in voor het wegnemen van (kleine) ongenoegens en klachten van bewoners en cliënten? Wil jij de rol van vraagbaak voor familie en naastbetrokken op je nemen? Dan gaan wij graag het gesprek met jou aan!

We hebben twee vacatures voor een cliëntvertrouwenspersoon (vrijwilligerswerk), te weten:

1.   Eén cliëntvertrouwenspersoon voor de zorgcentra De Regenboog en Elfershof

2.   Eén cliëntvertrouwenspersoon voor zorgcentrum Langedael

Als cliëntvertrouwenspersoon bied je ondersteuning, verstrek je advies en informatie aan cliënten, familie, naasten en directbetrokkenen van cliënten. Bij meer specifieke en individueel gebonden kwesties is het recht van de cliënt op privacy en medisch geheim een gerespecteerd uitgangspunt. Je draagt ervoor zorg dat de klachtopvang laagdrempelig is. Met toewijding en enthousiasme streef je naar maximale tevredenheid van bewoners en cliënten.

Taken en werkzaamheden
Je bemiddelt bij kleine klachten en of problemen van cliënten, diens familie of naasten. Je onderzoekt of bemiddeling dan wel informele afhandeling van de klacht tot de mogelijkheden behoren en bemiddelt zo nodig of schakelt de klachtfunctionaris in als gekozen wordt voor een formele klachtenprocedure. Deze functie vraagt om betrokkenheid, overtuiging en inzet. Je bent verantwoordelijk voor het bieden van ondersteuning, advies en informatie aan cliënten en/of familie en naasten van cliënten. Je dient te beschikken over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden (luisteren, verwoorden van standpunten, respectvol kunnen optreden, rapporteren) en een gezonde dosis doorzettingsvermogen.

Wat kun jij ons bieden?
Als cliëntvertrouwenspersoon heb je een onafhankelijke positie en ben je onpartijdig en eerlijk. Je bent zichtbaar in de organisatie en je vervult een proactieve rol. Je bent in staat om je kritisch op te stellen en hebt een constructieve instelling.

Verder vragen wij:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Kennis van de zorg- en dienstverlening of een directe betrokkenheid hiermee;
 • In staat om relaties op te bouwen en te onderhouden;
 • Interpersoonlijk- en organisatiesensitief;
 • Onderhandelingsvaardigheden;
 • Uitstekende luister- en gespreksvaardigheden;
 • Integriteit en discretie m.b.t. vertrouwelijke informatie;
 • Vaardigheid om problemen snel te signaleren en op te lossen;
 • Je bent minimaal 4 keer per maand 1 uur aanwezig.

 
Elfershof
Klik hier voor uitgebreide informatie, een virtuele rondleiding en een foto-impressie van zorgcentrum Elfershof met vier groepswoningen voor ouderen met een verpleeghuisindicatie. 

De Regenboog
Klik hier voor uitgebreide informatie, een virtuele rondleiding en een foto-impressie van zorgcentrum De Regenboog welke gespecialiseerd is in zorg voor ouderen met een psychische stoornis.

Langedael
Klik hiervoor uitgebreide informatie, een virtuele rondleiding en een foto-impressie van zorgcentrum Langedael welke zowel verzorgingsghuis- als verpleeghuisplaatsen biedt

Wat bieden wij jou?

 • Vergoeding van €500,- per jaar
 • Twee keer per jaar scholing en intervisiebijeenkomsten

Solliciteren
Heb jij interesse in deze functie, reageer dan nu via de link op de website met je cv en motivatiebrief. Reageren kan tot en met 10 mei 2019. Hierna vindt de cv selectie plaats en ontvang je bericht over het vervolg.
Voor informatie kun je contact opnemen met Jos van Lier via een e-mail naar Jos.vanlier@sevagram.nl of via telefoonnummer +31 6 51327362 .

Kandidaten dienen bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag te overleggen. Wij behouden ons het recht om, in overleg, referenties in te winnen.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.