Werken in de regio Parkstad Limburg

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Maatschappelijk werker (20 – 32 uur per week)

Werkgever:Sevagram
Plaats:Heerlen

Voor de regio Heerlen zoekt Sevagram een:

Maatschappelijk werker

Als maatschappelijk werker bied je cliënten ondersteuning en bemiddel je in het realiseren van passende zorg binnen het zorgprofiel van de cliënt. Je hebt een coördinerende rol in de transitie van thuis naar verpleeghuis. Verder bied je als maatschappelijk werker psychosociale en sociaal juridische ondersteuning aan cliënten,  door procesmatig en methodisch te handelen en ondersteun je collega’s in het primaire zorgproces.

Taken en werkzaamheden
In de coördinerende en ondersteunende rol die je hebt bij verhuizingen schakel je gemakkelijk tussen rollen die je aanneemt op dat moment, in het belang van persoonsgerichte zorg- en ondersteuning. Je zorgt voor een zo compleet mogelijk persoonsbeeld voorafgaand aan verhuizing en weet zo voor collega’ s van locaties te verduidelijken welke persoonlijke zorg- en ondersteuningsbehoefte de cliënt heeft. Je ondersteunt hen desgewenst in gesprekken met cliënt en familie en schakelt in een vroeg stadium met collega’s van de behandeldienst en het servicebureau. In de contacten met cliënten, familie en collega’ s maak je gebruik van de juiste gesprekstechnieken, heb je tact, inlevingsvermogen en het talent om mensen te motiveren.

Wat kun jij ons bieden?
Als maatschappelijk werker zie je uitdaging in je werkzaamheden om de transitie van thuis naar verpleeghuis op het gebied van familieparticipatie, cognitie, beleving, ondersteuningsvraag en gedrag bij cliënten te begeleiden. Je werkt vraag- en oplossingsgericht en bent leergierig. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en er zijn korte lijnen die zorgen voor een persoonlijke en informele werksfeer.

Verder vragen wij:

  • Om voor deze functie in aanmerking te komen dien je te beschikken over een afgeronde hbo-opleiding Maatschappelijk werk/Social work, of een andere relevante opleiding op hbo-niveau;
  • Gelet op de verantwoordelijkheden die bij deze functie komen kijken, geeft Sevagram de voorkeur aan iemand met enige jaren ervaring;
  • Je bent op de hoogte van alle relevante wet- en regelgeving;
  • Je bent iemand die zelfstandig, maar ook in teamverband met alle disciplines kan samenwerken;
  • Je bent integer, professioneel, geduldig en hebt een groot doorzettingsvermogen;
  • Je bent contactueel en communicatief (mondeling en schriftelijk) vaardig;
  • Je past (zelf)reflectie toe;
  • Je kunt procesmatig denken.

Wat bieden wij jou?
Deze functie betreft een tijdelijk parttime dienstverband 20 tot 32 uur, in eerste instantie voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
Het salaris bij deze functie bedraagt, volgens FWG 55 cao Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT), maximaal € 4021,- op basis van 36 uur. Voor het overige zijn de arbeidsvoorwaarden conform de cao VVT van toepassing.

Solliciteren
Heb je interesse in deze functie, reageer dan nu via de link op de website met je cv en motivatiebrief.

De gesprekken zullen plaatsvinden op 4 en 5 februari aanstaande. Reserveer deze data alvast in je agenda.

Kandidaten dienen bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag te overleggen.
Wij behouden ons het recht om, in overleg, referenties in te winnen.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.