Werken in de regio Parkstad Limburg

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Test engineer - Agile tester

Werkgever:CBS
Plaats:Heerlen

Spreken moderne IT-thema's zoals testautomatisering, TDD (Test Driven Development), continuous delivery en Cloud Foundry jou aan? Zie jij het als een uitdaging om te participeren in complexe IT-trajecten en te werken bij een maatschappelijk relevante organisatie? Wil jij graag als Developer met als specialisatie Agile testen aan de slag samen met een gedreven SCRUM team? Ben jij gedreven om samen continu te blijven leren en te groeien in vakmanschap en samenwerking?

Lees dan verder, want dan zijn wij op zoek naar jou! We zoeken namelijk per direct een Test Engineer om ons team te komen versterken.

Over het CBs

In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.

Locatie Heerlen
Opleidingsniveau HBO, Wo
Categorie ICt
Dienstverband Direct dienstverband bij CBS, op basis van Bezoldigingsbesluit Rijksambtenaren
Uur per week 36
Salaris Een salaris van minimaal €3130,- en maximaal €4809,- bruto per maand (schaal 11|) op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
Deadline 31 Dec 2019

Waar kom je te werken?

Als afdeling BAS (BIT Applicatie Services) hebben we de afgelopen jaren flinke stappen gezet in Agile werken. Het is onze ambitie om te blijven doorgroeien in onze vakmanschap en samenwerking. Met een mix van collega’s die variëren in kennis en competenties zijn we samen verantwoordelijk voor ons eigen rekencentrum, de maatwerk en COTS software en het bijbehorende platform. Je werkt primair in onze vestiging in Heerlen.

‘Ons team kenmerkt zich door een open en betrokken sfeer. We werken allemaal hard, zijn druk bezig en tegelijkertijd helpen we elkaar waar nodig. We vieren graag successen en tonen oprechte interesse naar elkaar. We leren graag van elkaar, organiseren regelmatig uitjes en werken via SCRUM om onze doelstellingen te behalen’- Ralph Schreijen, Software Architect.

Het werk

Als lid van een Agile team zorg jij er samen met je teamleden voor dat elke sprint software opgeleverd wordt die bijdraagt aan de doelen van het CBS en in het bijzonder de afdeling waar jullie waarde voor leveren. Met een specialisatie in Test Engineering, besteed jij vooral veel tijd aan het schrijven en automatisch testen van onze maatwerk software. Je werkt in teamverband aan de ontwikkeling en/of onderhoud van maatwerksoftware die essentieel is voor de statistiekproductie. Hierbij gaat het om het testen van complexe systemen met grote databases.

De werkzaamheden bestaan uit

 • het opzetten van het testontwerp
 • het uitvoeren van testgevallen en het evalueren van de testresultaten.

Daarbij ga je uit van de opgestelde richtlijnen en vastgestelde teststrategie. Geautomatiseerde testscripts schrijven, regressie testen maken en tests uitvoeren. Dit gebeurt kort-cyclisch binnen sprints van 3 weken. Je maakt risico (in)schattingen en werkt de documentatie bij. Je stelt je T-shaped op, wat betekent dat je bereid bent in alle disciplines binnen het team je steentje bij te dragen als dat nodig is. Vanuit je expertise lever je een bijdrage aan de verdere professionalisering van het vakgebied.

Jouw profiel

Wij zijn op zoek naar een betrokken en proactieve Test Engineer. We zien graag de volgende zaken terug in je cv/motivatiebrief:

 • Een afgeronde HBO of WO opleiding (bij voorkeur informatica of aanverwant).
 • Kennis en ruime ervaring op het gebied van test engineering.
 • Kennis en ervaring met TMAP, ISTQB en CAT.
 • Aantoonbare ervaring met testautomatisering (ervaring met o.a. SpecFlow, CodedUI, SOAPUI en/of Selenium is een pré).
 • Je bent enthousiast over het Agile gedachtegoed en werkt graag in een SCRUM team.
 • Je bent enthousiast over het werken in een Agile team dat zich bezighoudt met zowel nieuwbouw van applicaties als het beheer van (legacy) applicaties.
 • Je bent enthousiast om je verder als Agile tester en T-shaped te ontwikkelen.
Ons aanbod
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar samenwerking, vakmanschap en verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Een salaris van minimaal €3130,- en maximaal €4809,- (schaal 11) bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Vakantiegeld uitkering van 8%.
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken.
 • Reiskostenvergoeding en vergoedingen voor thuiswerken
 • Individuele Keuzen Arbeidsvoorwaarden Pakket; de IKAP-regeling stelt je in staat om bijvoorbeeld extra vakantiedagen te kopen of te sporten met korting door middel van belastingvoordeel.
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling

Een uitdagende functie voor de duur van 1 jaar met uitzicht op mogelijk een vast dienstverband.

Meer weten?

Voor inhoudelijke informatie over de functie en over de sollicitatieprocedure kan contact worden opgenomen met Niels Franzen, Corporate Recruiter, op telefoonnummer +31 6 10664044 of via n.franzen@cbs.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.

Reacties

Je reactie op de vacature Test engineer - Agile tester ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.