Werken in de regio Parkstad Limburg

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Software Engineer

Werkgever:CBS
Plaats:Heerlen

Spreken moderne IT-thema's zoals Domain Driven Architectuur, TDD (Test Driven Development), continuous delivery, microservices en Cloud Foundry jou aan? Zie jij het als een uitdaging om te participeren in complexe IT-trajecten en in een Agile team te werken bij een maatschappelijk relevante organisatie? Wil jij aan de slag in een ongekend groot applicatielandschap?

Lees dan verder, want dan zijn wij op zoek naar jou! We zoeken namelijk per direct meerdere Software Engineers om ons team te komen versterken.

Over het CBs

In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.

Locatie Heerlen
Opleidingsniveau HBO, Wo
Categorie ICt
Dienstverband Direct dienstverband bij CBS, op basis van Bezoldigingsbesluit Rijksambtenaren
Uur per week 36
Salaris Een salaris van minimaal €3130,- en maximaal €4809,- bruto per maand (schaal 11) op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
Deadline 31 Dec 2019

Waar kom je te werken?

Als afdeling BAS (BIT Applicatie Services) hebben we de afgelopen jaren flinke stappen gezet in Agile werken. Het is onze ambitie om te blijven doorgroeien in onze vakmanschap en samenwerking. Met een mix van collega’s die variëren in kennis en competenties zijn we samen verantwoordelijk voor ons eigen rekencentrum, de maatwerk en COTS software en het bijbehorende platform. Je werkt primair in onze vestiging in Heerlen.

‘Ons team kenmerkt zich door een open en betrokken sfeer. We werken allemaal hard, zijn druk bezig en tegelijkertijd helpen we elkaar waar nodig. We vieren graag successen en tonen oprechte interesse naar elkaar. We leren graag van elkaar, organiseren regelmatig uitjes en werken via SCRUM om onze doelstellingen te behalen’- Ralph Schreijen, Software Architect.

Het werk

Als lid van een Agile team zorg jij er samen met je teamleden voor dat elke sprint software opgeleverd wordt die bijdraagt aan de doelen van het CBS en in het bijzonder de afdeling waar jullie waarde voor leveren. Met een specialisatie in Software Engineering, besteed jij vooral veel tijd aan het ontwikkelen van software om invulling te geven aan de wensen van de Product Owner. Naast het ontwikkelen van nieuwe software werk je ook aan changes op bestaande software. Je zorgt er samen met je team voor Je stelt je T-shaped op, wat betekent dat je bereid bent in alle disciplines binnen het team je steentje bij te dragen als dat nodig is.

Als software engineer vind je het leuk inhoudelijke discussies te voeren en samen met andere engineers een stuk software te bouwen, om zo van elkaar te leren. Doordat je een actieve en betrokken rol hebt in grote en complexe trajecten ben je regelmatig proactief aan de slag met complexe vraagstukken.

Je ontwerpt en bouwt op basis van de opgestelde architectuur. Je stelt zelfstandig of in samenwerking met de architect de programmaspecificaties en de applicatiestructuur op. Je bouwt en modelleert software. Daarnaast maken programmatesten deel uit van je werk. Je stelt documentatie op voor het beheer van de applicatie.

Jouw profiel

Wij zijn op zoek naar een betrokken en proactieve software engineer. We zien graag de volgende zaken terug in je cv/motivatiebrief:

 • Een afgeronde HBO of WO opleiding (bij voorkeur informatica of aanverwant).
 • Ervaring met C#, ASP.NET MVC, Javascript of Typescript, HTML, CSS en SQL server.
 • Ervaring met Build en Release met Team Foundation Server en Powershell.
 • Minimaal 3 jaar ervaring op het gebied van software ontwikkeling.
 • Je bent enthousiast over het Agile gedachtegoed en werkt graag in een SCRUM team.
 • Je bent enthousiast over het werken in een Agile team dat zich bezighoudt met zowel nieuwbouw van applicaties als het beheer van (legacy) applicaties.

Ons aanbod

 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar samenwerking, vakmanschap en verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Een salaris van minimaal €3130,- en maximaal €4809,- (schaal 11) bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Vakantiegeld uitkering van 8%.
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken.
 • Reiskostenvergoeding en vergoedingen voor thuiswerken
 • Individuele Keuzen Arbeidsvoorwaarden Pakket; de IKAP-regeling stelt je in staat om bijvoorbeeld extra vakantiedagen te kopen of te sporten met korting door middel van belastingvoordeel.
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling

Een uitdagende functie voor de duur van 1 jaar met uitzicht op mogelijk een vast dienstverband.

Meer weten?

Voor inhoudelijke informatie over de functie en over de sollicitatieprocedure kan contact worden opgenomen met Niels Franzen, Corporate Recruiter, op telefoonnummer +31 6 10664044 of via n.franzen@cbs.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Alleen sollicitatie via onze website worden in behandeling genomen.

Reacties

Je reactie op de vacature Software Engineer ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.