Werken in de regio Parkstad Limburg

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Cliëntbegeleider

Werkgever:Stichting Pergamijn
Plaats:Hoensbroek

Stichting Pergamijn zoekt een

Cliëntbegeleider

Pergamijn is voor haar cluster Senioren en Ernstig meervoudig beperkt (EMB), St Janstraat te Hoensbroek, per direct op zoek naar

Cliëntbegeleider

met affiniteit voor de doelgroep Senioren en EMB

21,6- 28,8 uur

Jouw werkomgeving:

De locatie is gelegen aan de St. Jansstraat 2 in Hoensbroek en bestaat uit 2 verdiepingen met beiden 2 woningen, daarnaast 1 verdieping met 4 studio’s en een souterrain waar daginvulling aan een aantal cliënten van de St Jansstraat wordt geboden. Twee woningen zijn aangepast voor ernstig meervoudig beperkte cliënten. Binnen deze woningen ligt de nadruk op licht gedrag en structuur. Binnen de andere woningen verblijven ouder wordende cliënten waarbij de zorgvraag gericht is op het ouderdomsproces en ondersteuning in achteruitgang van zowel fysieke als mentale vaardigheden

Binnen het complex wonen 24 cliënten, variërend in leeftijd van 40 tot 77 jaar, die zorg, begeleiding en ondersteuning nodig hebben met betrekking tot de zelfzorg, daginvulling en in het behouden / uitbreiden van hun sociale netwerk. Een aantal cliënten maakt gebruik van een rolstoel en de daarbij behorende transferprotocollen. Tevens vinden er verpleegtechnische handelingen plaats.

Naast de verzorging en verpleging van de cliënten komen tevens pedagogische aspecten aan bod. De nadruk ligt op een individuele benadering / bejegening, gecombineerd met een zinvolle daginvulling op maat

Een collega aan het woord:

“Voor onze cliënten is sfeer heel belangrijk. De bewoners zijn allemaal heel erg verschillend en het is een uitdaging om ze goed te leren kennen, maar de blikken in hun ogen spreken boekdelen. Het geeft mij een super gevoel als ik in de ochtend bij een bewoner de slaapkamer in kom lopen en de ogen beginnen te twinkelen. Daar doe ik het voor!” Jamie van Mölken, team Priorij.

Wij zoeken:

Een betrokken en enthousiaste cliënt begeleider. De cliënt kan rekenen op jouw oprechte aandacht. De ontwikkeling, plezier en welzijn van de cliënt staan voorop met het ondersteuningsplan als leidraad. De cliënt bij Pergamijn staat centraal en heeft zoveel als mogelijk de regie over zijn eigen ondersteuningsplan. Jij als professional gaat samen met de cliënt deze ondersteuningsvragen vorm geven. Je werkt zelfstandig, maar je doet het niet alleen! Samen met je collega’s zoals een teamleider, senior cliëntbegeleider en een gedragskundige staat jullie dagelijkse werk in het teken van het welzijn van de bewoners. Daarbij gaan jullie als team voor de hoogst haalbare kwaliteit.

Het werk is dynamisch. Je kunt prioriteiten stellen als geen ander en je schakelt makkelijk tussen de verschillende werkzaamheden. Regelmatig heb je overleg met familie en wettelijke vertegenwoordigers en neem je deel in het multidisciplinair overleg. Je beschikt dan ook over uitstekende communicatieve vaardigheden en een groot inlevingsvermogen. Met jouw positieve instelling ga je geen uitdaging uit de weg en durf je op een opbouwende manier kritisch naar jezelf en je collega’s te zijn. Verder heb je een gezonde dosis humor, relativeringsvermogen en een positieve blik op het leven.

Opleiding en ervaring:

  • Heb jij een afgerond diploma in de zorg op MBO-niveau 3/4 of HBO niveau?
  • Heb je ervaring in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ouderenzorg en/of psychiatrie?
  • Ben je bereidt het vak te leren?

Wij bieden:

Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers en biedt je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven. Er is oprechte interesse in zowel de cliënten als in jou.

Verder bieden wij:

  • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 35/40 afhankelijk van je opleiding;
  • 144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren;
  • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
  • Een interessante werkkostenregeling waarmee je als medewerker voordeel kan hebben bij de aanschaf van een fiets, tablet, smartphone of tablet, voordeel met bedrijfsfitness of korting op de contributie van je sportvereniging en meer;
  • Wij vinden een fijne werksfeer belangrijk. Daarom vergoedt Pergamijn een keer per jaar een teamactiviteit naar keuze.
  • Onze Personeelsvereniging organiseert leuke activiteiten zoals stedentrips, musicalkaartjes, creatieve workshops en nog veel meer.
  • Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag). De kosten van de VOG vergoeden wij.

Meer informatie:

Kijk voor meer informatie over de organisatie op www.pergamijn.org. Voor meer informatie over deze functie kunt u zich wenden tot Esther Quax: +31 6 20481541 .

Heb je interesse?

Wil jij ons team komen versterken en voldoe je aan de gestelde eisen, stuur dan je CV en motivatie onder vermelding van vacaturenummer CB0023-201907 naar vacatures@pergamijn.org Je krijgt binnen 24 uur van ons een reactie!